Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Fairford

Fairford is een prachtig plaatsje gelegen aan de rivier de Coln. Vroeger was het een belangrijke plaats aan de postkoetsroute van Gloucester naar London. De oude ins en pubs herinneren nog aan die tijd.

Fairford is een prachtig dorpje aan de rivier de Coln. De rivier kabbelt hier langzaam langs de eeuwenoude huizen. De huizen hebben allemaal de typische zandkleur uit de Cotswolds. Fairford dankt zijn bestaansrecht aan de wolhandel die floreerde in de regio. Ook Fairford kende vele rijke wolhandelaren. De handel en de ligging aan belangrijke transportroutes zorgde voor voldoende bedrijvigheid in het dorp. Tegenwoordig is de wolhandel van ondergeschikt belang. Fairford is vooral bekend als vliegbasis voor het Engelse leger, de RAF. Het gaat dan vooral om de driedaagse vliegshow die ieder jaar wordt gehouden.

 

 

De kerk van Fairford, St. Marys staat bekend om zijn prachtige glas in lood ramen. Alle ramen van de oude kerk zijn nog in tact en stammen uit de middeleeuwen. De kerk werd gebouw din de 15e eeuw en is een van de vele voorbeelden van een wolkerk. Deze kerk werd gebouwd door wolkoopman John Tame. Hij en zijn vrouw zijn ook begraven in de kerk; de tombes zijn in de kerk te bewonderen. Rondom de kerk is nog een oude begraafplaats. Eeuwenoude grafstenen staan hier schots en scheef. De namen en data zijn van lang vervlogen tijden.

Fairford is vooral bekend dankzij de vliegbasis van de RAF die er vlakbij liogt. Jaarlijks wordt er hier een grote vlieg tattoo gehouden. In deze vliegshow laat de RAF zich van zijn beste en spectaculairste kant zien. Er zijn stunt teams, er wordt met kleuren in de lucht geschreven, loopings, spectaculaire helikopters en veel meer. Deze vliegshow trekt toeschouwers van heinde en ver. De RAF heeft sinds 1944 hier een vliegbasis. De basis werd aangelegd om de vliegeniers te trainen. Het was ook het vertrekpunt voor veel vliegtuigen en zweefvliegtuigen tijdens D-day. Ook was dit een van de vertrekpunten voor operation Market garden.

 

Hier ligt Fairford

Weersverwachting Fairford

vandaag
22° / 16°
morgen
19° / 16°
3 okt
16° / 11°
4 okt
16° / 10°
5 okt
17° / 10°
Meer weer van Fairford op klimaatinfo.nl

Meer informatie