Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Bourton on the Water

Bourton on the Water is een van de mooie dorpjes van de Cotswolds. Het dorp ligt in het graafschap Glouchestershire. Het is een eenvoudig lintdorp wat doorsneden wordt door de rivier de Windrush die er door heen stroomt.

Wie 9 eeuwen geleden door Bourton on the Water liep zou, verkeer en enkele andere ongemakken van de moderne tijd niet meegerekend, grotendeels het zelfde beeld zien als de toeristen van vandaag de dag. Bourton on the Water werd al vroeg bewoond . De oudste resten, gevonden onder een van de bruggen, zijn te dateren rond 4000 jaar voor christus. De meeste huizen in het dorp werden zo rondom de 11e eeuw gebouwd samen met het oude kerkje. Het dorpje is grotendeels gebouwd aan de oevers van de rivier de Windrush met een lange weg door het dorp heen.

Bourton on the Water wordt door zijn vele oude bruggen over de rivier ook wel het Venetië van de Cotswolds genoemd. Op zonnige dagen is het in Bourton on the Water altijd druk. Toeristen liggen lekker in de zon aan de oevers van de rivier. Een prima plekje om te genieten van het Engelse zonnetje. Bourton on the Water is erg geliefd bij toeristen. In de zomermaanden kan het aantal bezoekers het aantal inwoners ruimschoots overstijgen.

In en rondom Bourton on the Water zijn diverse attracties te vinden. Zo is er het Birdland park and gardens. In dit vogelpark zijn een grote hoeveelheid vogelsoorten te bewonderen. Van pinguïns tot roofvogels en aaseters. Ook het Cotswolds Motering museum is te vinden in Bourton on the Water. De kleintjes kunnen hier het autootje Brum bewonderen. Een zeer geliefd Engels tv figuur. In de zomermaanden wordt er in de rivier zelf een soort middeleeuws voetbal gespeeld. Twee goals worden in de rivierstroom gezet waarop de spelers proberen zo veel mogelijk doelpunten te maken. Dat hierbij het publiek ook nat wordt is bijkomend vermaak. Op iedere vierde zondag van de maand komen boeren uit de buurt hun waren slijten op de boerenmarkt. Ook starten er diverse wandelroutes, korte- en lange afstandsroutes, in Bourton on the Water.

Hier ligt Bourton on the Water

Weersverwachting Bourton on the Water

vandaag
15° / 10°
morgen
14° / 8°
23 sep
14° / 7°
24 sep
19° / 10°
25 sep
18° / 12°
Meer weer van Bourton on the Water op klimaatinfo.nl

Meer informatie