Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Stanton

Stanton is een prachtig dorp gelegen onder de bossen van de Cotswold Edge. Het is een middeleeuws dorpje met een prachtige oude kerk. Oude middeleeuwse schilderingen zijn hier nog steeds te zien.

Stanton is een van de schilderachtigste dorpjes van de Cotswolds. Het dorpje bestaat bijna volledig uit honing kleurige huisjes en cottages. Met zijn 200 inwoners is het een van de kleinste dorpjes uit de Cotswolds. In het dorpje zijn verschillende echt oude bouwwerken te vinden. Het oude landhuis stamt uit de 9e eeuw en werd gebouwd door de Monniken van de abdij van Winchcombe. Verschillende families bestuurde het landgoed. Ook zijn er verschillende cottages uit de 15e en 16e eeuw terug te vinden. Het landhuis werd in 1906 gekocht door Sir Phillip Sidney Stott. Hij restaureerde het landhuis en diverse huizen in het dorp. Hij is mede verantwoordelijk voor het mooie uiterlijk van het dorpje.

Een van de opvallendste gebouwen in Stanton is de oude parochiekerk. Deze kerk gewijd aan Sint Michael werd al gebouwd in de 13e eeuw. De oudste delen van de kerk stammen uit 1200. De oude bankjes in de hoek stammen nog uit de tijd dat de hele parochie stond en alleen de oude van dagen mochten zitten. In de kerk zijn nog prachtige oude muurschilderingen te bewonderen. In een ver verleden bedekte ze de hele kerk. Nu is er slechts nog maar een deel van over. Buiten de kerk kun je nog zien waar de herders hun honden vroeger vastbonden tijdens de dienst. De muur is hier uitgesleten door de touwen.

Stanton ligt aan de Cotswolds Way. Dit 100 mile lange wandelpad loopt dwars door de Cotswolds heen door prachtige dorpjes, groene bossen en glooiende heuvels. Het wandelpad start in Bath en eindigt in Chipping Campden. Onderweg passeer je diverse bezienswaardigheden. Wie wil kan het hele stuk op een paar dagen lopen met de bagage op de rug. Er zijn echter ook genoeg arrangementen die iets luxer zijn. Hierbij wordt je bagage van plats naar plaats gebracht en wacht bij aankomst na een lange dag wandelen een gezellige b&b.

Hier ligt Stanton

Weersverwachting Stanton

vandaag
16° / 11°
morgen
20° / 10°
15 jul
19° / 10°
16 jul
19° / 13°
17 jul
19° / 12°
Meer weer van Stanton op klimaatinfo.nl

Meer informatie