Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Broadway

Broadway wordt ook wel de “ parel van de Cotswolds” genoemd. Dit prachtig bewaard gebleven dorp ligt in het graafschap Worcestershire. De brede weg in het dorp is de hoofdstraat.

De oude huizen in Broadway hebben de kenmerkende gele kleur van de stenen in de Cotswolds. Erkertjes en vakwerkmuren sieren de gevels. De meeste huizen stammen uit de 16e eeuw toen Broadway een belangrijke stopplaats was van de postkoets onderweg van Worchester naar Londen. In het dorp zijn dan ook een aantal prachtige oude pubs en inns te vinden. Het oude Lygon Arms had zowel koning Charles I als Oliver Cromwell te logeren. Het hotel houdt vast aan de oude charme. Nog steeds drink je hier je whiskey bij het open haard vuur in de oude kamers. Wie wil kan hier in een oud hemelbed de nacht doorbrengen.

Vlakbij het dorp vind je de Broadway toren. Een soort namaak kasteel wat bij wijze van vermaak werd opgericht voor de vrouw van de graaf van Coventry. De toren moet een nepkasteel voorstellen. En werd in de 18e eeuw gebouwd. De gravin gebruikte het als baken. Ze kon de toren zien vanuit haar huis in Worchester. Omdat de toren gelegen is op een heuvel kun je er op heldere dagen wel 13 graafschappen zien liggen. Tegenwoordig zijn er exposities, kun je er een oude atoombunker bezoeken en kun je er een hapje eten en drinken. In de omgeving van de toren zijn veel herten te vinden.

Rondom en in het dorp zijn ook enkele musea te vinden. Het Gordon Russel Design museum is gewijd aan de gelijknamige meubelmaker. Hij woonde en werkte in Broadway. Deze meubelontwerper van het begin van de 20e eeuw maakte voornamelijk houten meubels. Zijn ontwerpen horen bij de Arts and Crafts movement. Een stroming die terug wilde naar de ambachtelijke oorsprong. De meubels zijn simpel maar met een mooie hoekige vormgeving. Het Ashmoleum museum is een oude postkoets inn gebouwd in de 17e eeuw. Het gebouw is tegenwoordig een expositieruimte. Er worden tentoonstellingen gehouden over historische onderwerpen gelinkt aan de Cotswolds. Ook wordt er kunst tentoongesteld.

 

Hier ligt Broadway

Weersverwachting Broadway

vandaag
16° / 11°
morgen
16° / 8°
16 jun
18° / 10°
17 jun
17° / 10°
18 jun
16° / 8°
Meer weer van Broadway op klimaatinfo.nl

Meer informatie