Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

West Midlands

Mooiste dorpjes van West Midlands

De regio West-Midlands is te vinden in het centraal westelijke deel van Engeland. De regio vormt het grootste deel de grens met Wales. In de regio wonen iets meer dan vijf miljoen mensen. Vroeger stond de regio ook wel bekend onder de naam Mercia. Dit was een Angelsaksisch koninkrijk in Engeland. Dit koninkrijk heeft bestaan van het einde van de zesde eeuw tot het begin van de tiende eeuw.
De grootste stad en hoofdstad van de regio West-Midlands is Birmingham. Andere grote en bekende steden in de regio zijn Wolverhampton, Dudley, West Bromwich en Coventery. In de regio worden enkele beroemde typische Engelse producten vervaardigd. Denk hierbij aan worcestershire sauce en marmite.
Het zuidelijk deel van de regio wordt gevormd door de Cotswolds. In dit heuvelachtig gebied liggen enkele van de mooiste dorpen van Engeland.

Broadway

West Midlands

Broadway wordt ook wel de “ parel van de Cotswolds” genoemd. Dit prachtig bewaard gebleven dorp ligt in het graafschap Worcestershire. De brede weg in het dorp is de hoofdstraat.