West Midlands

Engeland

De regio West-Midlands is te vinden in het centraal westelijke deel van Engeland. De regio vormt het grootste deel de grens met Wales. In de regio wonen iets meer dan vijf miljoen mensen. Vroeger stond de regio ook wel bekend onder de naam Mercia. Dit was een Angelsaksisch koninkrijk in Engeland. Dit koninkrijk heeft bestaan van het einde van de zesde eeuw tot het begin van de tiende eeuw.
De grootste stad en hoofdstad van de regio West-Midlands is Birmingham. Andere grote en bekende steden in de regio zijn Wolverhampton, Dudley, West Bromwich en Coventery. In de regio worden enkele beroemde typische Engelse producten vervaardigd. Denk hierbij aan worcestershire sauce en marmite.
Het zuidelijk deel van de regio wordt gevormd door de Cotswolds. In dit heuvelachtig gebied liggen enkele van de mooiste dorpen van Engeland.

Broadway

Broadway wordt ook wel de “ parel van de Cotswolds” genoemd. Dit prachtig bewaard gebleven dorp ligt in het graafschap Worcestershire. De brede weg in het dorp is de hoofdstraat.

De oude huizen in Broadway hebben de kenmerkende gele kleur van de stenen in de Cotswolds. Erkertjes en vakwerkmuren sieren de gevels. De meeste huizen stammen uit de 16e eeuw toen Broadway een belangrijke stopplaats was van de postkoets onderweg van Worchester naar Londen. In het dorp zijn dan ook een aantal prachtige oude pubs en inns te vinden. Het oude Lygon Arms had zowel koning Charles I als Oliver Cromwell te logeren. Het hotel houdt vast aan de oude charme. Nog steeds drink je hier je whiskey bij het open haard vuur in de oude kamers. Wie wil kan hier in een oud hemelbed de nacht doorbrengen.

» meer over Broadway