Weersverwachting Gyri

vandaag
16° / 12°
morgen
15° / 12°
7 dec
12° / 9°
8 dec
13° / 10°
9 dec
17° / 13°

Gyri

Waar ligt Gyri?

Externe links

En toen waren daar die paar bergdorpjes in het hart van het eiland. Van die dorpen die geïsoleerd van de toeristenroute liggen en een natuurlijke schoonheid hebben waarvoor je als toerist hier eigenlijk speciaal naartoe zou moeten rijden.

Hier geen schreeuwerige neonreclame of foto’s van gerechten. Nee, je moet zelfs moeite doen om het enige café van het dorp te vinden. Een bescheiden bordje met daarop ‘Café shop and beer inside garden’ wijst je de weg naar een sfeervolle tuin en een geweldig dakterras. De eigenaresse spreekt bijna geen woord Engels, en toch kom je er samen wel uit. Het café doet tevens dienst als een soort van museum. Je kunt er allerlei objecten bewonderen uit het vroegere dagelijkse leven hier.

Op het moment dat ik hier rondloop wil ik het dorp enerzijds delen, maar van de andere kant ook helemaal niet. Ik wil niet dat Gyri verpest wordt door toerisme. Ik wil niet dat de bussen met badgasten hier door de enige en zeer nauwe doorgaande weg rijden. Blijf vooral maar weg hier, zodat Gyri nog jarenlang onbedorven mag blijven.

Foto's van Gyri