Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Palmeira

Palmeira is een klein stadje in het westelijke deel van het Kaapverdische eiland Sal. Het dorpje is te vinden op ongeveer vier kilometer van de hoofdstad Espargos en ligt iets ten zuiden van de populaire toeristische trekpleister de “Blauwe Grot”.

Het kleurrijk dorpje is de belangrijkste havenplaats van het eiland Sal en is in de loop van de jaren zelfs uitgegroeid tot de derde havenstad van Kaapverdië. Dit vooral te maken met de vele bevoorradingsschepen die iedere week in de haven van Palmeira aanleggen. Toch is het over het algemeen een rustig stadje met enkele kleine restaurants en een paar winkeltjes.

Iets ten noorden van het dorpje Palmeira ligt de baai Buracona, deze baai ligt in een deel van de kust van Sal dat een beschermde status heeft. Dit heeft ervoor gezorgd dat er in de omgeving van de baai geen hotels en resorts te vinden zijn. De belangrijkste attractie van de Buracona baai is het “Blauwe Oog”. Dit natuurverschijnsel is te zien op dagen dat de zon voldoende schijnt, en gedurende een bepaald deel van de dag. Meestal is dat ergens rondom het middaguur of net iets later. De zon schijnt dan precies door een gat in de rots waardoor het lijkt of er een verlicht blauw oog in de zee te zien is.

De haven Palmeira wordt door toeristen gebruikt die een tochtje met een catamaran gaan maken of gaan diepzeevissen. Hierdoor is er in en rondom de haven van Palmeira rond de tijd dat de toeristen vertrekken en aankomen behoorlijk wat levendigheid. Lokale handelaren proberen hun waar te verkopen en de plaatselijke jeugd probeert wat snoep, geld of andere spullen te krijgen.

Het is leuk om in Palmeira een klein rondje te lopen, overal kom je prachtige beschilderde huizen tegen in de felste kleuren. Er is zelf een huis te vinden waarop alle verschillende Kaapverdische eilanden staan afgebeeld.

Hier ligt Palmeira

Weersverwachting Palmeira

vandaag
28° / 24°
morgen
29° / 24°
21 jul
29° / 24°
22 jul
29° / 24°
23 jul
29° / 25°
Meer weer van Palmeira op klimaatinfo.nl

Meer informatie