Weersverwachting Palmeira

vandaag
23° / 23°
morgen
23° / 23°
3 dec
24° / 23°
4 dec
23° / 23°
5 dec
23° / 23°

Palmeira

Waar ligt Palmeira?

Externe links

Iets ten noorden van het dorpje Palmeira ligt de baai Buracona, deze baai ligt in een deel van de kust van Sal dat een beschermde status heeft. Dit heeft ervoor gezorgd dat er in de omgeving van de baai geen hotels en resorts te vinden zijn. De belangrijkste attractie van de Buracona baai is het “Blauwe Oog”. Dit natuurverschijnsel is te zien op dagen dat de zon voldoende schijnt, en gedurende een bepaald deel van de dag. Meestal is dat ergens rondom het middaguur of net iets later. De zon schijnt dan precies door een gat in de rots waardoor het lijkt of er een verlicht blauw oog in de zee te zien is.

De haven Palmeira wordt door toeristen gebruikt die een tochtje met een catamaran gaan maken of gaan diepzeevissen. Hierdoor is er in en rondom de haven van Palmeira rond de tijd dat de toeristen vertrekken en aankomen behoorlijk wat levendigheid. Lokale handelaren proberen hun waar te verkopen en de plaatselijke jeugd probeert wat snoep, geld of andere spullen te krijgen.

Het is leuk om in Palmeira een klein rondje te lopen, overal kom je prachtige beschilderde huizen tegen in de felste kleuren. Er is zelf een huis te vinden waarop alle verschillende Kaapverdische eilanden staan afgebeeld.

Foto's van Palmeira