Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Santa Maria

Het dorpje Santa Maria is te vinden in het meest zuidelijk gelegen deel van het Kaapverdische eiland Sal. Het dorp is de meest toeristische plaats van heel Kaapverdië, dit heeft alles te maken met het acht kilometer lange zandstrand en de nabijheid van de luchthaven.

Het dorp is al gesticht in de jaren dertig van de negentiende eeuw, oorspronkelijk nat als de meeste plaatsen op het eiland voor de productie van zout. In deze tijd bestond het dorp uit niet veel meer dan enkele huisjes en een pier. Het dorp werd aan het einde van de negentiende eeuw verlaten, toen de productie stopte om vervolgens in 1920 weer te worden herontdekt door een Portugese zouthandelaar.

In de jaren zeventig van de vorige eeuw werd in de directe omgeving van Santa Maria het eerste resort van Kaapverdië geopend door een Belgische investeerder. Nu zijn ongeveer vijftig procent van alle hotelbedden in Kaapverdië op het eiland Sal te vinden, waarvan het merendeel aan het acht kilometer lange zandstrand van Santa Maria. Het mooiste strand van Sal is het twee kilometer lange Praia de Santa Maria. Dit strand strekt zich uit van Ponta Preta tot Ponta do Sinó.

Iets ten noorden van Santa Maria zijn nog steeds een grote zoutpan te vinden, dit is samen met de Pedra de Lume de enige nog werkende zoutpan op het eiland. Anders dan de zoutpan van Pedra de Lume is de bij Santa Maria geen populaire toeristische bezienswaardigheid.

De straten van Santa Maria lenen zich perfect voor een leuk middagje shoppen. Er zijn tientallen kleine en unieke winkeltjes te vinden en in het verlengde van de beroemde vismarkt is er altijd een kleine souvenir markt te vinden. Het merendeel van deze souvenirs komen niet van de Kaapverdische eilanden, maar van het Afrikaanse vaste land. In Santa Maria kom je verschillende uitstekende restaurants tegen, het bekendste is het kreeftenrestaurant “Lob Star”.

Hier ligt Santa Maria

Weersverwachting Santa Maria

vandaag
27° / 23°
morgen
27° / 22°
1 dec
27° / 22°
2 dec
27° / 23°
3 dec
26° / 24°
Meer weer van Santa Maria op klimaatinfo.nl

Meer informatie