Weersverwachting Santa Maria

vandaag
23° / 23°
morgen
23° / 23°
6 dec
24° / 23°
7 dec
24° / 24°
8 dec
24° / 23°

Santa Maria

Waar ligt Santa Maria?

Externe links

In de jaren zeventig van de vorige eeuw werd in de directe omgeving van Santa Maria het eerste resort van Kaapverdië geopend door een Belgische investeerder. Nu zijn ongeveer vijftig procent van alle hotelbedden in Kaapverdië op het eiland Sal te vinden, waarvan het merendeel aan het acht kilometer lange zandstrand van Santa Maria. Het mooiste strand van Sal is het twee kilometer lange Praia de Santa Maria. Dit strand strekt zich uit van Ponta Preta tot Ponta do Sinó.

Iets ten noorden van Santa Maria zijn nog steeds een grote zoutpan te vinden, dit is samen met de Pedra de Lume de enige nog werkende zoutpan op het eiland. Anders dan de zoutpan van Pedra de Lume is de bij Santa Maria geen populaire toeristische bezienswaardigheid.

De straten van Santa Maria lenen zich perfect voor een leuk middagje shoppen. Er zijn tientallen kleine en unieke winkeltjes te vinden en in het verlengde van de beroemde vismarkt is er altijd een kleine souvenir markt te vinden. Het merendeel van deze souvenirs komen niet van de Kaapverdische eilanden, maar van het Afrikaanse vaste land. In Santa Maria kom je verschillende uitstekende restaurants tegen, het bekendste is het kreeftenrestaurant “Lob Star”.

Foto's van Santa Maria