Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Qala

Het dorp Qala ligt in het zuidoosten van het eiland Gozo. Met nog geen tweeduizend inwoners is Qala een rustig dorp waar het dagelijks langzaam aan doorkabbelt. Omdat er slechts sprake is van beperkt toerisme heeft Qala (internationaal uitgesproken als ‘Aala’) haar eigen Malteser karakter weten te behouden.

Qala is een woord dat zowel in de Maltese taal als in het Arabisch voorkomt en letterlijk ‘veilige haven’ betekent. Centraal in het dorp ligt de St. Joseph Parish kerk die tussen 1882 en 1889 gebouwd is op basis van architect/priester Dun Guzepp Diacono. De in kalkzandsteen opgebouwde kerk is in barokke stijl gebouwd met een tweetal bescheiden kerktorens. Voor de kerk bevind zich een deels autovrij plein. In de straten direct rondom de kerk zijn een aantal restaurants te vinden. Hier kan naast traditioneel Maltees ook Spaans gegeten worden.

Dankzij de ligging op nog geen kilometer van de rotsachtige kust van Gozo is Qala een populaire uitvalsbasis voor wandelaars. De stukken rotsachtige kust nabij Qala bevat een aantal fraai gevormde inhammen. Van hieruit heb je ook een goed uitzicht op het ten zuiden van Gozo gelegen eiland Comino. Bij helder weer kun je goed het azuurblauwe water van de Blue Lagoon van hieruit zien. Wandelaars die de kust gaan verkennen doen er goed aan om in Qala alvast voldoende water in te slaan, want direct aan de kust zijn er weinig mogelijkheden om drinken of eten te kopen.

Hier ligt Qala

Weersverwachting Qala

vandaag
30° / 25°
morgen
29° / 25°
13 jul
29° / 25°
14 jul
28° / 25°
15 jul
30° / 25°
Meer weer van Qala op klimaatinfo.nl

Meer informatie