Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Gozo

Mooiste dorpjes van Gozo

Gozo is wat betreft grootte en aantal inwoners het tweede eiland van het land Malta. Gozo is groener, rustiger en rustieker dan grotere broer Malta. De oorspronkelijke dorpen op Gozo zijn daarom in de loop der jaren slechts geleidelijk gegroeid, waardoor er aan het oorspronkelijke karakter van de dorpen op Gozo weinig inbreuk wordt gedaan. Gozo geniet daarom dan ook veel belangstelling onder mensen die juist voor de cultuur naar Malta komen. Zonaanbidders zullen eerder een vakantie naar het eiland Malta boeken dan naar Gozo. Voor de dorpen op Gozo betekent dit dat ze niet platgelopen worden door toeristen.

Qala

Gozo

Het dorp Qala ligt in het zuidoosten van het eiland Gozo. Met nog geen tweeduizend inwoners is Qala een rustig dorp waar het dagelijks langzaam aan doorkabbelt. Omdat er slechts sprake is van beperkt toerisme heeft Qala (internationaal uitgesproken als ‘Aala’) haar eigen Malteser karakter weten te behouden.

Rabat

Gozo

Rabat, dat vroeger Victoria genoemd werd, is de grootste plaats op het eiland Gozo. Officieel is Rabat de hoofdstad van Gozo, maar wat betreft grootte en voorzieningen is er eerder sprake van een groot dorp dan van een stad.