Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Rabat

Rabat, dat vroeger Victoria genoemd werd, is de grootste plaats op het eiland Gozo. Officieel is Rabat de hoofdstad van Gozo, maar wat betreft grootte en voorzieningen is er eerder sprake van een groot dorp dan van een stad.

De grote publiekstrekker van Rabat is de Citadel, lokaal Citadella genoemd. Deze citadel is op een heuvel gebouwd en werd voorzien van stevige muren die al voor het begin van onze jaartelling de basis vormde van het verdedigingsbolwerk op het eiland Gozo. Het belangrijkste bouwwerk binnen de citadel  is de uit de zeventiende eeuw stammende kathedraal, die vanuit de verte al zichtbaar is. Deze kathedraal is ontworpen door Lorenzo Gafà, die ook verantwoordelijk is voor het design van de kathedraal van Mdina. De kathedraal staat bekend om haar trompe-l’owil beschilderingen op het plafond waardoor er de illusie gewekt wordt van de aanwezigheid van een koepel die er in werkelijkheid nooit gekomen is.

Wie de citadel wil bezoeken die moet er rekening mee houden dat parkeergelegenheden direct bij de citadel van Rabat zeer beperk zijn. De kans is groot dat de auto ergens onderaan in Rabat geparkeerd moet worden, waarna er een stevige wandeling volgt naar boven. Als de klim eenmaal gemaakt is wordt deze beloond met een fraai uitzicht over Rabat en een redelijk deel van het eiland Gozo.

Hier ligt Rabat

Weersverwachting Rabat

vandaag
19° / 15°
morgen
19° / 14°
19 apr
16° / 13°
20 apr
19° / 12°
21 apr
19° / 13°
Meer weer van Rabat op klimaatinfo.nl

Meer informatie