Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Marsaxlokk

Het schilderachtige vissersdorp Marsaxlokk ligt in het zuidoosten van het eiland Malta, op ongeveer een half uurtje rijden van aaneengeschakelde toeristenplaatsen St. Julians en Sliema.

Wie uit de drukke kern van Malta komt die zal aangenaam verrast zijn na binnenkomst in Marsaxlokk. Het dorp is geheel rondom een brede baai opgezet die vol ‘luzzu’ ligt, de typische kleurrijke vissersbootjes die je in zoveel reisgidsen en boekjes over Malta terugziet. Langs de grote vissershaven ligt een langgerekte wandelboulevard waar dagelijks een populaire toeristenmarkt gehouden wordt. Op de wandelpromenade bevinden zich een (groeiend) aantal terrassen waar je naast een lekker koel drankje vooral kunt genieten van verse vis.

De vis die op de menukaarten in Marsaxlokk aangeprezen wordt is in de meeste gevallen afkomstig van de vissersboten waar je op uitkijkt als je zit te eten. Marsaxlokk is dan ook een uitstekende plek om te genieten van de meest verse vis die je op Malta kunt krijgen. Vissoorten die hier gevangen worden zijn onder andere zwaardvis en goudmakreel, die vooral onder lokale bevolking zeer populair is. Een bij ons meer bekende benaming voor goudmakreel is dorade of mahi-mahi. De lokale naam is lampuki.

Het enige minpuntje van Marsaxlokk is het feit dat je naast een fraai uitzicht op de baai en zee ook direct de lokale elektriciteitscentrale in je vizier hebt. Het is echter niet storend genoeg om Marsaxlokk de titel ‘het mooiste dorp op Malta’ te ontnemen.

Hier ligt Marsaxlokk

Weersverwachting Marsaxlokk

vandaag
30° / 23°
morgen
29° / 22°
25 jun
27° / 23°
26 jun
29° / 23°
27 jun
31° / 22°
Meer weer van Marsaxlokk op klimaatinfo.nl

Meer informatie