Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Kadriye

De reden dat Kadriye als één van de mooiste dorpen van provincie Antalya genoemd wordt zegt eerlijk gezegd meer over de andere dorpen dan over Kadriye. Het dorp springt er uit door het kleurgebruik in de straten.

Bij onze zoektocht naar mooie dorpen in het kustgebied tussen Antalya en Alanya werden we alleen maar geconfronteerd met plaatsen die uitgegroeid zijn tot toeristenoorden of dorpen die absoluut geen schoonheidsprijs verdienen. Het lijkt wel alsof iedere plaats in deze kuststrook maar drie dingen te bieden heeft: all-inclusive hotels, stranden en winkels. Het zijn vooral winkels waar namaakgoederen aangebonden worden. Om aandacht van de toeristen te trekken hebben deze winkels meestal schreeuwerige reclameborden en een enorme uitstalling van hun waren aan de buitenkant van hun winkelpand. Kadriye onderscheidt zich van deze plaatsen in één opzicht: de panden en de hoofdstraat.

Kadriye ligt overigens op een kleine afstand van Belek. Sterker nog: veel van de hotels die als Belek-hotels aangeboden worden liggen eigenlijk dichter bij Kadriye.

Zodra je Kadriye binnenrijdt zie je niet meteen de winkelpanden, maar wordt je aandacht al snel getrokken door de vele kleuren die de panden hebben. De ondernemers in Kadriye en/of de gemeente is/zijn zo slim geweest om de bovenkant van de panden van fraaie kleuren te voorzien. Hierdoor heeft Kadriye ineens een herkenbaar uiterlijk gekregen en is het geheel zeker een stuk fraaier geworden. In combinatie met een hoofdstraat vol palmbomen moet je al snel aan een Caribische sfeer denken. Slim gedaan!

In absolute zin is Kadriye dus eigenlijk geen mooi dorp, want ook deze plaats is een verzameling van winkels waar vooral namaakspullen verkocht worden. Maar als je wilt gaan winkelen dan behoort Kadriye zeker tot de mooiste dorpen aan de Turkse rivièra. Mocht je geen interesse hebben in namaak Prada of Tommy Hilfiger dan mag je Kadriye gerust links laten liggen.

Hier ligt Kadriye

Weersverwachting Kadriye

vandaag
31° / 25°
morgen
31° / 26°
26 jun
31° / 26°
27 jun
30° / 27°
28 jun
30° / 28°
Meer weer van Kadriye op klimaatinfo.nl

Meer informatie