Weersverwachting Key West

vandaag
21° / 16°
morgen
23° / 15°
20 jan
22° / 20°
21 jan
24° / 22°
22 jan
24° / 22°

Key West

Waar ligt Key West?

Externe links

Hier vind je geen grote flats en megahotels. Een verblijf in een bed and breakfast geeft je de ultieme Key West experience. Wij verbleven in The Artist House on Fleming waar ze naast een lekker ontbijt ook een happy hour verzorgen.

Huur een fiets en rijd door de straten en ga richting het fort. Fort Zachary Taylor werd rond 1800 gebouwd om de kust te verdedigen. In de Tweede Wereldoorlog kon je vanaf de muren Duitse onderzeeboten zien opduiken die schepen voor de kust lieten zinken. Het State Park bij het fort is een ideale uitvalsbasis voor een dagje strand.

Duval Street is waar het allemaal gebeurt: leuke winkeltjes met kleding, souvenirs, brocante, antiek, landkaarten, kunst en muziek voor de shoppers; cafés, restaurants en bars voor de levensgenieters. Menig café heeft een huisband en vroeg in de middag hoor je overal al live muziek. De Little Room Jazz Club is gezellig en serveert goeie cocktails. Ook is er een aantal gay bars met drag queens en wappert er op veel plaatsen de regenboogvlag. Filmfans kunnen naar de leukste bioscoop van het eiland: Tropic Cinema in Eaton Street. Dit filmhuis is in art deco-stijl opgetrokken en draait onder andere de betere Amerikaanse kwaliteitsfilms.

Mallory Square is een plein dat vooral ’s avonds tot leven komt . Bij helder weer zie je hier perfect de zon in de zee zakken. Straatmuzikanten en andere entertainers vermaken het publiek. Koop een puntje key lime pie of een ijsje en geniet van het schouwspel.

Gedurende de hele dag kun je vanuit Key West meevaren op boten en catamarans. Wij kozen voor een sunset cruise met de Jolly II Rover. Een aanrader, omdat dit niet van een groot bedrijf. Dit is geen massaproductie. Kapitein Bill is apetrots op zijn schooner en vertelt je graag over de reizen die hij al met dit prachtige zeilschip maakte. De crew is heel vriendelijk en op volle zee schieten ze zelfs een klein kanon af.

Foto's van Key West