Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Snohomish

Als je door het Amerikaanse Budget Travel Magazine genoemd wordt als één van de tien coolste dorpen van de Verenigde Staten, dan ben je een bezienswaardigheid.

Op het moment dat wij Snohomish bezoeken, doen we dat nadat we eerst drie dagen in Seattle doorgebracht hebben. Zodra we deze grote stad verlaten zien we het landschap al snel veranderen. Het beton en de bakstenen maken plaats voor bomen en licht glooiende landschappen. De transitie van metropool naar platteland geschiedt sneller dan we verwachtten. Snohomish bereiken we binnen een half uur rijden vanuit Seattle. Het plaatsje dat ongeveer tienduizend inwoners telt mag echt tot het platteland gerekend worden. Je ziet dat op alle mogelijke manieren.

In Snohomish zie je dat de pickups met veelal zware benzinemotoren nog veelvuldig aanwezig zijn. De elektrificatie van het wagenpark moet hier nog beginnen. We schrijven 2019, een jaar waarin het klimaat steeds meer in de schijnwerpers staat, maar nog niet in Snohomish. Hier lijkt het alsof je in de hoofdstraat (1st Street) tientallen jaren teruggaat in de tijd. Deze hoofdstraat van het historisch centrum stamt uit het jaar 1858. Wie een beetje Amerika-kenner is die ziet meteen dat dit een typisch plaatsje is dat zo halverwege de negentiende eeuw ontstaan is. De mix van rode bakstenen gevels en houten panden geeft Snohomish een antieke uitstraling. De meeste van deze panden hebben een commerciële functie: winkels , restaurants en een heuse saloon verwelkomen hier de dagtoeristen die Snohomish bezoeken. Overnachtende bezoekers zijn er amper, want het dorp zelf telt geen hotels. Wie in een hotel wil overnachten die is aangewezen op nabijgelegen plaatsen zoals Monroe of Everett.

Snohomish heette oorspronkelijk Cadyville. Die naam behield het dertien jaar. Omdat de economie van Snohomish vooral gebaseerd is op agricultuur, bleek het plaatsje vrijwel ongevoelig te zijn voor de depressies in de jaren dertig van de vorige eeuw en de recente kredietcrisis. De inwoners zijn altijd redelijk welvarend geweest. Als je Snohomish bezoekt dan doe je dat puur voor het historisch centrum, dat officieel vermeld staat in het National Register of Historic Places (NRHP). Wandel lekker door het centrum, bezoek de verschillende antiekwinkels en geniet van de sfeer die het dorp uitstraalt. En ga zeker vis of schaaldieren eten bij Andy’s Fish House als je er tijdens lunchtijd of rond het avondeten bent.

Hier ligt Snohomish

Weersverwachting Snohomish

vandaag
13° / 5°
morgen
13° / 8°
6 dec
10° / 6°
7 dec
8° / 3°
8 dec
7° / 2°
Meer weer van Snohomish op klimaatinfo.nl

Meer informatie