Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Steveston

Het vissersdorp Steveston is een mooi voorbeeld van een vissersdorp in Canada. Steveston staat bekend vanwege de zalmvisserij en is tevens een populaire toeristische bestemming nabij de stad Vancouver.

Steveston is een dorp dat in 1880 door William Herbert Steves gesticht is. In de loop der jaren is het dorp eigenlijk opgeslokt door Richmond, een voorstad van Vancouver. Toch heeft Steveston haar eigen karakter weten te behouden. Dat is vooral te danken aan de visserij, de ‘whale watch’ excursies en de restaurants aan het water waar je terechtkunt voor heerlijke vismaaltijden. Met een vissersvloot van maar liefst zo’n zeshonderd boten heeft Steveston de grootste vissersvloot van Canada.

Er wordt in de wateren rondom Steveston vooral op zalm gevist. In het dorp is het verkopen en inblikken van zalm dan ook een belangrijke economische peiler. Het zal dan ook niemand verbazen dat in Steveston een jaarlijks zalmfestival gehouden wordt. Het ‘Steveston Salmon Festival’ wordt sinds 1945 jaarlijks op 1 juli gehouden. Dit is op Canada Day, een nationale feestdag vanwege de oprichting van Canada.

Sinds het einde van de vorige eeuw is Vancouver Whale Watch in Steveston gevestigd. Dit bedrijf organiseert van april tot en met oktober boottochten waarbij je walvissen en andere zeedieren zoals zeehonden, zeeleeuwen en zeevogels gaat spotten. Het bedrijf geeft je een ‘walvis-garantie’. Mocht je tijdens je trip geen walvis gezien hebben, dan mag je kosteloos een andere keer weer mee. Het is geen goedkope excursie, maar wel eentje die een prachtige belevenis is (en dat kunnen we uit eigen ervaring zeggen). Je bent in totaal vier tot zes uur op zee.

Dankzij de historische gebouwen is Steveston een populaire filmlocatie. Zo was Steveston in de televisieserie ‘The Secret Circle’ het fictieve dorp Chance Harbour. De 2014-remake van de rampenfilm Godzilla speelt zich ook deels in Steveston af. Het meest bekend is Steveston als filmset voor de televisieserie ‘Once Upon a Time’. In deze televisieserie heet Steveston ineens Storybrooke. Moncton Street is de belangrijkste locatie om te filmen. De lokale bakkerij heeft het paneel boven zijn zaak waarop Storybrook staat zelfs permanent laten zitten omdat hij er zo trots op is dat zijn zaak in de serie voorkomt.

Hier ligt Steveston

Weersverwachting Steveston

vandaag
17° / 13°
morgen
20° / 14°
26 jun
18° / 15°
27 jun
17° / 14°
28 jun
18° / 14°
Meer weer van Steveston op klimaatinfo.nl

Meer informatie