Weersverwachting Steveston

vandaag
17° / 15°
morgen
17° / 14°
23 jun
16° / 14°
24 jun
19° / 14°
25 jun
24° / 15°

Steveston

Waar ligt Steveston?

Externe links

Er wordt in de wateren rondom Steveston vooral op zalm gevist. In het dorp is het verkopen en inblikken van zalm dan ook een belangrijke economische peiler. Het zal dan ook niemand verbazen dat in Steveston een jaarlijks zalmfestival gehouden wordt. Het ‘Steveston Salmon Festival’ wordt sinds 1945 jaarlijks op 1 juli gehouden. Dit is op Canada Day, een nationale feestdag vanwege de oprichting van Canada.

Sinds het einde van de vorige eeuw is Vancouver Whale Watch in Steveston gevestigd. Dit bedrijf organiseert van april tot en met oktober boottochten waarbij je walvissen en andere zeedieren zoals zeehonden, zeeleeuwen en zeevogels gaat spotten. Het bedrijf geeft je een ‘walvis-garantie’. Mocht je tijdens je trip geen walvis gezien hebben, dan mag je kosteloos een andere keer weer mee. Het is geen goedkope excursie, maar wel eentje die een prachtige belevenis is (en dat kunnen we uit eigen ervaring zeggen). Je bent in totaal vier tot zes uur op zee.

Dankzij de historische gebouwen is Steveston een populaire filmlocatie. Zo was Steveston in de televisieserie ‘The Secret Circle’ het fictieve dorp Chance Harbour. De 2014-remake van de rampenfilm Godzilla speelt zich ook deels in Steveston af. Het meest bekend is Steveston als filmset voor de televisieserie ‘Once Upon a Time’. In deze televisieserie heet Steveston ineens Storybrooke. Moncton Street is de belangrijkste locatie om te filmen. De lokale bakkerij heeft het paneel boven zijn zaak waarop Storybrook staat zelfs permanent laten zitten omdat hij er zo trots op is dat zijn zaak in de serie voorkomt.

Foto's van Steveston