Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Agios Nikolaos

Het binnenmeer Voulismeni zorgt voor een extra dimensie aan Agios Nikolaos, waardoor deze plaats vaak genoemd wordt als één van de mooiste plaatsen op het Griekse vakantie-eiland Kreta.

Voulismeni, dat lokaal vaak simpelweg ‘The Lake’ genoemd wordt, is een diep meer dat vroeger door middel van een kunstmatig aangelegd kanaal verbonden is met de Egeïsche Zee. Het meer heeft een diepte van maar liefst 64 meter. Vroeger werd gezegd dat het meer zelfs bodemloos zou zijn. Dat komt mede omdat het meer in verhouding tot de diameter van amper 137 meter erg diep is. Lokaal gelooft men dat de Griekse godin Pallas Athena vroeger in het Voulismenimeer gezwommen zou hebben.

Hoewel Agios Nikolaos met ruim 25 duizend inwoners bijna een stad genoemd zou kunnen worden, is de plaats eigenlijk vooral een uit de kluiten gewassen dorp. Plaatsgenoten kennen nog steeds veel mensen in de plaats en als je iets of iemand nodig hebt in Agios Nikolaos dan kennen de meeste locals wel iets of iemand waar je moet zijn voor jouw vraag of wens.

De haven en het meer zijn omringd met terrasjes en wat leuke winkeltjes. Voor toeristen is dat dan ook een belangrijke reden om lekker een middagje naar Agios Nikolaos te gaan. Gasten die in de grote luxe hotels rondom Elounda verblijven komen graag naar Agios Nikolaos om te genieten van de onvervalste Griekse sfeer die hier heerst.

Agios Nikolaos tet meerdere publieke stranden. Er is geen sprake van een langgerekt strand langs het hart van de plaats, maar een paar bescheiden stranden waar zowel locals als toeristen komen. Mocht je een dagje geen zin hebben in het strand dan kun je vanuit Agios Nikolaos een bootexcursie maken naar het lepra-eiland Spinalonga. De trip per boot duurt ongeveer 30 tot 40 minuten. Agios Nikolaos telt ook twee musea die de moeite waard zijn. Ten eerste is er het archeologisch museum waar veel vondsten uit het Minoïsche tijdpek tentoongesteld worden. Daarnaast is er ook nog een volkenkundig museum te vinden in Agios Nikolaos.

Hier ligt Agios Nikolaos

Weersverwachting Agios Nikolaos

vandaag
34° / 26°
morgen
33° / 26°
13 jul
32° / 26°
14 jul
33° / 28°
15 jul
33° / 27°
Meer weer van Agios Nikolaos op klimaatinfo.nl

Meer informatie