Weersverwachting Agios Nikolaos

vandaag
19° / 15°
morgen
19° / 17°
4 dec
19° / 17°
5 dec
16° / 10°
6 dec
16° / 11°

Agios Nikolaos

Waar ligt Agios Nikolaos?

Externe links

Hoewel Agios Nikolaos met ruim 25 duizend inwoners bijna een stad genoemd zou kunnen worden, is de plaats eigenlijk vooral een uit de kluiten gewassen dorp. Plaatsgenoten kennen nog steeds veel mensen in de plaats en als je iets of iemand nodig hebt in Agios Nikolaos dan kennen de meeste locals wel iets of iemand waar je moet zijn voor jouw vraag of wens.

De haven en het meer zijn omringd met terrasjes en wat leuke winkeltjes. Voor toeristen is dat dan ook een belangrijke reden om lekker een middagje naar Agios Nikolaos te gaan. Gasten die in de grote luxe hotels rondom Elounda verblijven komen graag naar Agios Nikolaos om te genieten van de onvervalste Griekse sfeer die hier heerst.

Agios Nikolaos tet meerdere publieke stranden. Er is geen sprake van een langgerekt strand langs het hart van de plaats, maar een paar bescheiden stranden waar zowel locals als toeristen komen. Mocht je een dagje geen zin hebben in het strand dan kun je vanuit Agios Nikolaos een bootexcursie maken naar het lepra-eiland Spinalonga. De trip per boot duurt ongeveer 30 tot 40 minuten. Agios Nikolaos telt ook twee musea die de moeite waard zijn. Ten eerste is er het archeologisch museum waar veel vondsten uit het Minoïsche tijdpek tentoongesteld worden. Daarnaast is er ook nog een volkenkundig museum te vinden in Agios Nikolaos.

Foto's van Agios Nikolaos