Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Bali

Het dorp Bali behoort tot de mooiste dorpen langs de noordelijke kust van Kreta. Dat dankt het vooral aan de drie fraai gesitueerde zandstranden en het gezellige haventje.

Ooit was Bali niet meer dan een bescheiden vissersdorp. In de loop der jaren is het ooit een paar honderd inwoners tellende plaatsje uitgegroeid tot een topbestemming op Kreta. Helaas gaat Bali in het hoogseizoen een beetje ten onder aan haar eigen succes. De aantrekkingskracht van Bali zorgt ervoor dat toeristen uit omringende plaatsen ook naar Bali komen om hier te genieten van het strandleven. Op de stranden is er nog wel plek genoeg, alleen voor de huurauto’s waarmee de toeristen naar Bali gereden komen zijn er vrij weinig parkeerplaatsen beschikbaar. Vroeg naar Bali komen is daarom het devies, zeker in het weekeinde als ook de locals naar Bali rijden.

Het drukst bezochte strand is Livadi Beach. Dit langgerekte zandstrand is erg populair onder gezinnen met kinderen. Op zondag zie je hier complete Griekse families zitten die er één groot feest van maken met veel lekkere hapjes en drank. Een ander populair strand is het strand bij de oude haven. Omdat hier parkeerplek erg beperkt is, zitten hier vooral mensen die in de accommodaties rondom de ‘old port’ verblijven.

Het leuke aan Bali is dat er voldoende te beleven valt, maar dat je door de verschillende baaien en stranden niet het gevoel hebt in een vrij grote toeristenplaats beland te zijn. Zelfs de aanwezigheid van een aantal grote hotels kan de sfeer in Bali niet verpesten. Een voordeel van Bali is dat er alleen maar bestemmingsverkeer rijdt. Je hebt dus geen last van doorgaand verkeer in de straten van Bali.

Wie dat wil die kan vanuit Bali overigens ook boottochten maken, bijvoorbeeld naar het eiland Santorini. Een bezienswaardigheid net buiten Bali is het Agios Ioannis Podromos klooster. Het klooster is beperkt geopend voor bezoek.

Hier ligt Bali

Weersverwachting Bali

vandaag
23° / 18°
morgen
21° / 19°
1 dec
20° / 19°
2 dec
19° / 12°
3 dec
17° / 10°
Meer weer van Bali op klimaatinfo.nl

Meer informatie