Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Plaka

Plaka is een dorp dat je maar weinig in het aanbod van touroperators aan zult treffen. Dat is op zich al een basis voor een potentieel mooi dorp. De vistaverna’s en het uitzicht op Spinalonga zorgen ervoor dat Plaka dat ook is.

De meeste mensen die Plaka bezoeken die doen dat om van hieruit de boottocht naar het eiland Spinalonga te doen. Immers kost het vanuit Plaka slechts zo’n 7 tot 8 minuten om voet aan wal te zetten op de voormalige leprakolonie. Vanuit Elounda ben je al snel 20 minuten onderweg en de vaartijd vanuit Agios Nikolaos duurt minstens een half uur. Daar komt bij dat de kans groot is dat je in Plaka wel parkeerplek zult vinden terwijl het in die andere twee plaatsen een stuk lastiger zal zijn om de auto te parkeren. 

Mocht je geen huurauto hebben, weet dan dat er ook georganiseerde excursies (bus + boot) via Plaka naar Spinalonga gaan. Als je nog geen boottocht hebt dan kun je dat in het kleine dorp (minder dan duizend inwoners) je tickets kopen. Houd er rekening mee dat je na aankomst op het eiland zelf ook nog entree moet betalen voor het museum (feitelijk het hele eiland).

Als je onbegeleid naar Spinalonga gaat dan heb je een half uur tot een uur nodig. De boot tussen Spinalonga en Plaka vaart ieder half uur, wat in dit geval wel aardig uitkomt. Wij zouden zeker aan willen raden om ook wat tijd in Plaka zelf door te brengen. In de taverna’s kun je de verse vis eten die de vissers die dag aan wal gebracht hebben. Denk overigens niet dat je hier goedkoop vis kunt eten omdat het een vissersdorp is. Ook hier wordt de vis duur betaalt. Voor wie geen vis lust of de dagprijzen voor de vis te hoog vindt zijn er voldoende alternatieven.

In het hart van het dorp vind je verder een aantal leuke snuffelwinkeltjes. In dit geval geen toeristenmeuk zoals je die op heel het eiland Kreta vindt, maar gewoon elke hebbedingetjes die in een leuke ambiance aangeboden worden.

Wie een bezoek aan Plaka brengt die kan overigens gratis parkeren. Let goed op de borden waar je wel en niet mag parkeren, want zo is het bijvoorbeeld in de hoofdstraat van Plaka aan beide kanten van de weg verboden te parkeren.

Hier ligt Plaka

Weersverwachting Plaka

vandaag
35° / 23°
morgen
35° / 25°
26 jun
36° / 27°
27 jun
34° / 26°
28 jun
33° / 25°
Meer weer van Plaka op klimaatinfo.nl

Meer informatie