Weersverwachting Plaka

vandaag
16° / 6°
morgen
17° / 11°
4 dec
16° / 11°
5 dec
15° / 10°
6 dec
16° / 11°

Plaka

Waar ligt Plaka?

Externe links

Mocht je geen huurauto hebben, weet dan dat er ook georganiseerde excursies (bus + boot) via Plaka naar Spinalonga gaan. Als je nog geen boottocht hebt dan kun je dat in het kleine dorp (minder dan duizend inwoners) je tickets kopen. Houd er rekening mee dat je na aankomst op het eiland zelf ook nog entree moet betalen voor het museum (feitelijk het hele eiland).

Als je onbegeleid naar Spinalonga gaat dan heb je een half uur tot een uur nodig. De boot tussen Spinalonga en Plaka vaart ieder half uur, wat in dit geval wel aardig uitkomt. Wij zouden zeker aan willen raden om ook wat tijd in Plaka zelf door te brengen. In de taverna’s kun je de verse vis eten die de vissers die dag aan wal gebracht hebben. Denk overigens niet dat je hier goedkoop vis kunt eten omdat het een vissersdorp is. Ook hier wordt de vis duur betaalt. Voor wie geen vis lust of de dagprijzen voor de vis te hoog vindt zijn er voldoende alternatieven.

In het hart van het dorp vind je verder een aantal leuke snuffelwinkeltjes. In dit geval geen toeristenmeuk zoals je die op heel het eiland Kreta vindt, maar gewoon elke hebbedingetjes die in een leuke ambiance aangeboden worden.

Wie een bezoek aan Plaka brengt die kan overigens gratis parkeren. Let goed op de borden waar je wel en niet mag parkeren, want zo is het bijvoorbeeld in de hoofdstraat van Plaka aan beide kanten van de weg verboden te parkeren.

Foto's van Plaka