Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Spili

Spili is een bergdorp op Kreta dat populair is onder toeristen. Spili wordt bijvoorbeeld als tussenstop gebruikt tijdens een aantal jeepsafari’s die op Kreta gehouden worden.

Er zijn meerdere redenen waarom juist Spili de moeite van het bezoeken waard is. Ten eerste is het dorp opmerkelijk groen. Dat komt vanwege de ligging aan de voet van het Kedros-gebergte, waardoor er in Spili meer water terecht komt dan in veel andere plaatsen. Ten tweede vind je hier het klooster van Spili. In tegenstelling tot sommige andere kloosters op Kreta is dit klooster nog volop in gebruik. Als je Spili vanuit de westelijke kant binnenrijdt dan trekt dit complex meteen de aandacht.

Het klooster is gratis toegankelijk. Je kunt natuurlijk niet de vertrekken zien waar de kloosterlingen wonen, maar een bezoek aan de kerk is wel mogelijk. Geniet vooral eventjes van het mooie uitzicht over de vallei en op de twee kleine byzantijnse kapellen die bij de ingang van het klooster staan. Er staat overigens in het hart van Spili ook een tweede kerk.

Een andere bezienswaardigheid in Spili is de Venetiaanse fontein. Deze Kefalovrissi fontein bestaat uit negentien leeuwenkoppen waaruit drinkbaar water stroomt. Dit koele bronwater biedt in de zomermaanden een aangename verkoeling.

Spili ligt op de route van Rethymnon naar Agia Galini. Voor mensen die een dagje op pad zijn en daarbij deze route volgen, is Spili een populaire plek om eventjes te eten of wat te drinken. In de vele op toeristen gerichte winkeltjes kun je allerlei Kretenzer souvenirs kopen zoals olijfolie en handwerk.

Hier ligt Spili

Weersverwachting Spili

vandaag
19° / 11°
morgen
13° / 10°
24 mrt
12° / 9°
25 mrt
17° / 9°
26 mrt
16° / 10°
Meer weer van Spili op klimaatinfo.nl

Meer informatie