Izmir

Turkije

Izmir is een provincie die te vinden is in het centraal westelijke deel van Turkije. De provincie grenst in het westen aan de Egeïsche Zee en is verdeeld in dertig districten. Op zijn beurt maakt de provincie Izmir weer deel uit van de Egeïsche Zeeregio of Ege Bölgesi één van de zeven regio’s in Turkije. De meeste toeristen die een bezoek brengen aan deze regio komen naar Izmir toe om te genieten van de zon, de zee en de prachtige stranden. Er zijn in de regio dan ook tal van resorts en hotels te vinden. Niet zoveel als in andere delen van het land, maar nog steeds behoorlijk wat.
De grootste en belangrijkste stad van de regio is Izmir. Dit is de derde stad van Turkije met meer dan een miljoen inwoners. Naast deze stad zijn er in de provincie ook tal van leuke en bijzondere dorpjes te vinden. Om deze dorpen te bezoeken heb je een vliegticket richting Turkije, een Turks visum en een huurauto nodig. Daarnaast is goede informatie over de interessante dorpen in deze provincie natuurlijk onontbeerlijk.

Alacati

Het dorpje Alacati gelegen aan de Middellandse zee is bijna te mooi om waar te zijn. Van oorsprong een vissersdorp waar veel Grieken woonden is het nu een hotspot voor rijke Turken en voor internationale windsurfers.

Het nabijgelegen strand is één van de beste windsurfplekken ter wereld. Wanneer je door Alacati loopt is het bijna niet te geloven dat hier pas in 2001 het eerst hotel werd geopend. Nu zitten de hoofdstraatjes van dit dorpje vol met (boutique) hotels, winkeltjes en restaurantjes. De kleine 2000 bewoners van dit dorpje hebben duidelijk begrepen hoe ze het beste gebruik kunnen maken van de natuurlijke schoonheid die ze al hadden. Alacati is inmiddels al zo fotogeniek geworden dat je hier kunt struikelen over de bruidjes uit Izmir die geen mooiere plek kunnen bedenken voor bruiloftsrapportage.

» meer over Alacati