Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Trentino-Zuid-Tirol

Mooiste dorpjes van Trentino-Zuid-Tirol

Trentino-Zuid-Tirol is een autonome regio in het Noordoostelijke deel van Italië. De regio is onderverdeeld in twee provincies Trente en Zuid-Tirol. De regio grenst in het noorden aan Oostenrijk en Zwitserland. In het westen aan Lombardije en in het oosten aan Veneto. Ondanks het feit dat de regio in Italië ligt, is een groot deel van de bevolking van deze regio Duitssprekend. Ongeveer veertig procent van de bevolking heeft als moedertaal Duits en zestig procent Italiaans. Een andere taal die in deze regio gesproken wordt is het Ladinisch.
Het landschap van Trentino-Zuid-Tirol wordt hoofdzakelijk bepaald door de Dolomieten. De hoogste berg van deze keten de Marmolada ligt op de grens van de regio’s Trentiono-Zuid-Tirol en Veneto. De regio is met name geliefd als wintersportgebied, maar ook in de zomermaanden trekken er veel toeristen naar dit gebied. Dit met name om te fietsen, wandelen en berg te klimmen. In de regio zijn naast enkele grotere plaatsen zoals Bolzano, Merano en Trento ook tal van prachtige kleine dorpjes te vinden. Het Gardameer is tevens in deze regio te vinden.

Arco

Trentino-Zuid-Tirol

Arco ligt in de provincie Trente, regio Trentino-Zuid Tirol. Arco ligt ongeveer 5 km van de noordelijke oever van het Gardameer. Vanuit welke richting je Arco ook aan komt rijden, het kasteel van Arco domineert boven het dorp uit. Arco is een van de mooiste plaatsen in de vallei van de rivier de Sarca.

Glurns

Trentino-Zuid-Tirol

Glurns of Glorenza zoals de stad in het Italiaans heet is de kleinste stad van de provincie Zuid-Tirol, in de regio Trentino-Zuid-Tirol. Het dorp ligt op iets meer dan negenhonderd meter en is terug te vinden op de “I borghi più belli d’Italia”

Ortisei

Trentino-Zuid-Tirol

Het dorpje Ortisei ligt in het centraal zuidelijk deel van de provinvie Zuid-Tirol in de regio Trentiono-Zuid-Tirol. Ortisei staat ook wel bekend onder de namen Sankt Ulrich en Urtijëi.

Riva del Garda

Gardameer

Riva del Garda is het meest noordelijke dorp van het Gardameer. Samen met het ernaast gelegen Tórbole vertegenwoordigt Riva del Garda de regio Trentino aan het Gardameer.

Tórbole

Gardameer

Tórbole is een schilderachtig dorpje gelegen in het noorden van het Gardameer. Samen met het daar boven gelegen dorp Nago vormt het de gemeente Nago-Tórbole.