Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Normandië

Mooiste dorpjes van Normandië

Normandië is een natuurlijke regio die uit twee Franse regio’s bestaat. De regio Haute-Normandië in het noorden en de regio Basse-Normandië in het zuiden. Deze twee regio’s bestaan op hun beurt weer uit vijf departementen. De grootste steden in Normandië Rouen, Le Havre, Caen, Cherbourg en Evreux. Naast deze steden zijn er in Normandië tal van prachtige pittoreske en idyllische dorpjes te vinden. Een aantal hiervan zijn schitterende badplaatsen die al meer dan honderd jaar vele beroemde schilders inspireren. Ook in het binnenland van Normandië zijn er bijzondere dorpjes te vinden. Tot de belangrijkste bezienswaardigheden van Normandië behoren het wandtapijt van Bayeux, de D-Daystranden, de Mont Saint-Michel en de Krijtrotsen.

Op de website www.normandievoorbeginners.nl lees je uitgebreide informatie en tips over Normandie en de verschillende bezienswaardigheden in deze regio.

Etretat

Normandië

In het zuidelijke deel van de regio Normandië ligt de populaire Etretat. Het dorp staat vooral bekend om zijn l’Aiguille een uitstekende krijtrots die op een olifant lijkt.

Honfleur

Normandië

Als je vanaf Nederland naar Normandië rijdt dan is Honfleur het eerste stadje dat je tegenkomt als je de Pont de Normandi over bent. Honfleur ligt aan de rivierbedding van de Seine tegenover de stad La Havre.

Mont Saint-Michel

Normandië

Mont Saint-Michel is de spectaculaire berg gelegen in de zee op de grens van Normandië en Bretagne. Naast de abdij is aan de voet van de abdij een klein dorpje verrezen.

Touques

Normandië

Het dorpje Touques ligt in de regio Normandie in het departement Calvados. Het dorpje ligt aan de rivier de Touques waar het zijn naam aan te danken heeft. Het historische deel van het dorp is schitterend.

Villers-sur-Mer

Normandië

Villers-sur-Mer is een levendige badplaats in het departement Calvados in Normandië. Vooral in de zomermaanden vinden veel toeristen hier hun weg naar toe.

Yport

Normandië

In het zuidelijke deel van de regio Haute-Normandië ligt het charmante badplaatsje Yport. Het dorp is voornamelijk bekend om zijn prachtige krijtrotsen en zijn kiezelstrand.