Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Lago Maggiore

Mooiste dorpjes van Lago Maggiore

De streek rondom Lago Maggiore is een van de lieflijkste in Italië. Het Lago Maggiore ligt gedeeltelijk in Zwitserland en gedeeltelijk in Italië. De oostelijke oever is gelegen in de provincie Lombardije en de westelijke oever in Piëmonte. Het Lago Maggiore heeft in het midden een aantal kleine eilandjes. De mooiste zijn de Boromeïsche eilanden. Het Isola Bella, met een prachtige villa erop, Isola Madre en het Isola dei Pescatori. De regio rondom het Lago Maggiore kwam in de 19e eeuw enorm in trek bij de rijke opkomende bourgeoisie van Europa. Zonen en dochters van rijke industriële bezochten de regio als onderdeel van hun grand tour door Europa. Overal aan het meer staan dan ook prachtige oude villa’s en mooie oude Grand Hotels. Aan de oevers van het meer vindt je bovendien veel mooie dorpjes met kleine boulevards waar het ’s avonds heerlijk flaneren is.

Baveno

Piemonte

Aan de westelijke oever van het Lago Maggiore ligt het dorpje Baveno. Het dorp ligt tussen het chique Sestra en de stad Verbania in. Sinds het begin van de negentiende eeuw is Baveno een populaire toeristische bestemming.

Cannobio

Piemonte

Cannobio is een prachtig oud dorpje aan de westelijke oever van het Lago Maggiore in de Italiaanse regio Piemonte. Het dorpje bestond al ten tijde van de Romeinse overheersing in de streek. Resten van een oud Romeins Palazzo herinneren hier aan.

Colloro

Piemonte

Colloro is een kleine dorpje uitkijkend over de vallei Ossola niet ver bij het Lago Maggiore vandaan. Het dorpje ligt op de rand van het Nationaal park Val Grande. Dit park behoort de mooiste en uitgestrekste gebieden van Italië.

Feriolo

Piemonte

In de regio Piemonte aan de westelijke over van het Lago Maggiore ligt het pittoreske dorpje Feriolo. Het dorp ligt aan de baai van Verbania die ook wel bekend staat als de Golf van Borromeo op een steenworp afstand van het dorpje Baveno.

Isola dei Pescatori

Piemonte

Isola dei Pescatori is één van de drie eilanden die behoren tot de Borromeïsche eilanden. Het is tevens de naam van het dorpje dat op dit eiland te vinden is. Isola dei Pescatori is het enige eiland in het Lago Maggiore dat permanent bewoond wordt.

Stresa

Piemonte

Stresa is een prachtig dorpje aan het Lago Maggiore. Het dorp kenmerkt zich door de vele prachtige vijfsterren hotels die er aan de boulevard van Stresa te vinden zijn. Vanuit Stresa heb je een prachtig uitzicht op de Borromeïsche eilanden.