Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Veneto

Mooiste dorpjes van Veneto

Veneto is een regio in het noordoostelijke deel van Italië. Veneto grenst in het noorden aan Oostenrijk en in het zuiden aan de Golf van Venetië wat een onderdeel is van de Adriatische Zee. De regio is opgedeeld in zeven provincies, Venetie is de hoofdstad. Andere grote en bekende steden in de Treviso, Verona en Belluno. In het noordwestelijke deel van de regio ligt het Gardameer die samen met de stad Venetië de belangrijkste toeristische trekpleisters van de regio vormen. Naast deze grote en bekende steden zijn er in Veneto tal van bijzondere, mooie en authentieke dorpjes te vinden. Net als in de andere delen van Italië hebben de dorpjes van Veneto allemaal een eigen karakter en een eigen cultuur of het nu gaat om de eetgewoontes of om de cultuur. In het noordelijke deel van Veneto woont een kleine Duitstalige minderheid die lokaal bekend staat als de Zimbern. De dorpen en steden die in dit gebied liggen hebben eerder een Duitse uitstraling dan een Italiaanse. 

Door de diversiteit van de reio Veneto, de bergen in het noorden, de Povlakte in het centrale deel en de kuststrook in het zuiden verschillen de dorpen binnen de regio Veneto sterk van elkaar. Zo zul je in het noorden vooral pittoreske bergdorpjes tegen en in de omgeving van het Gardameer voornamelijk oude historische dorpen met bezienswaardigheden. 

Bardolino

Gardameer

Bardolino ligt in het zuidoosten van het Gardameer. Bardolino is één van de eerste plekken waar het hedendaagse toerisme aan het Gardameer ooit ontstaan is.

Burano

Veneto

Burano is een klein eiland in de Laguna van Venetië. Het eiland heeft iets meer dan tweeduizend inwoners en is samen met het eiland Murano een populaire toeristische dagexcursie. Burano staat vooral bekend om zijn vrolijk gekleurde huizen.

Garda

Gardameer

Het karakteristieke Garda is een dorp gelegen aan de oostelijke oever van het Gardameer.   Het meer is in 768 vernoemd naar het nieuwe graafschap Garda dat toen ontstond.

Lazise

Gardameer

Zodra je bij de oude haven van Lazise binnenkomt ben je waarschijnlijk in één klap verkocht. Het kleine haventje met aan de ene kant terrasjes en aan de andere kant een oude kerk betovert je meteen.

Malcésine

Gardameer

Een typisch voorbeeld van een fraai dorp dat helaas daardoor erg veel bezocht wordt, waardoor je de innerlijke schoonheid niet altijd meer ziet. Dat is Malcésine. Vooral op zondag kan het erg druk zijn in het dorp.

Peschiera del Garda

Gardameer

Peschiera del Garda is een dorp gelegen in de regio Veneto. De vestingplaats met goed geconserveerd historisch centrum behoort tot de populairste plaatsen aan het Gardameer.

Torri del Benaco

Gardameer

Torri del Benaco is een klein dorpje in de regio Veneto aan het Gardameer. Het dorp is voornamelijk bekend om de burcht van Torri del Benaco. Deze historische burcht is bijzonder goed bewaard gebleven en geopend voor het publiek.