Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Italië

Mooiste dorpjes van Italië

Italië ligt in het zuiden van Europa en staat dankzij zijn karakteristieke vorm wel bekend als de laars van Europa. Italië staat bekend om zijn prachtige grote steden en schitterende landschappen. Er zijn in Italië ook veel prachtige mooie kleine dorpjes te vinden. In deze dorpjes hangt nog vaak de authentieke Italiaanse sfeer. Blijf dus als je het land bezoekt niet hangen in de drukke grote steden van Italië maar bezoek eens een dorp en laat je verassen door de gastvrijheid van de dorpelingen. In veel van de kleine dorpjes in Italië is wel een klein hotelletje of een Bed&Breakfast te vinden. Veel van deze Italiaanse dorpen hebben nog hun eigen gebruiken en gewoontes.

Campania

Italië

De regio Campania ligt in het zuidwestelijke deel van Italië en heeft grenzen met de regio’s Puglia, Basilicata, Molise en Lazio. De grootste stad van de regio is de hoofdstad Napels dat de op twee na grootste stad van Italië is.

Comomeer

Italië

Het Comomeer is gelegen in het noorden van Italië in de provincie Lombardije. Het meer is een geliefde vakantiebestemming onder de toeristen.

Gardameer

Italië

Het Gardameer is het grootste meer van Italië. Het Gardameer strekt zich uit over drie regio’s (Lombardije, Veneto en Trentino) in het noorden van het land. Het behoort tot de meest populaire vakantiebestemmingen van Italië.

Lago Maggiore

Italië

De streek rondom Lago Maggiore is een van de lieflijkste in Italië. Het Lago Maggiore ligt gedeeltelijk in Zwitserland en gedeeltelijk in Italië. De oostelijke oever is gelegen in de provincie Lombardije en de westelijke oever in Piëmonte.

Lazio

Italië

Lazio wordt gedomineerd de erfenis van het oude Rome. Beroemd zijn het Colosseum, de ruïnes van het Forum Romanum en het Vaticaan in Rome. Dan hebben we het nog niet gehad over de Via Appia, de villa’s bij Tivoli of het vulkanische eiland Ponza. De regio Lazio biedt meer dan alleen historische monumenten. Ontdek de betoverende schoonheid van de Tyrreense kust, met zijn parelwitte stranden en azuurblauwe wateren.

Ligurië

Italië

Ligurië is één van de kleinste regio’s in Italië maar in deze regio bevinden zich enkele van de mooiste dorpjes van het land. Sommige van deze dorpen zijn zelfs opgenomen op de werelderfgoedlijst van de Unesco.

Lombardije

Italië

Lombardije is een zeer populaire regio in Italië onder Nederlandse toeristen. Lombardije grenst aan de Alpen, de Zwitserse grens en de rivier de Po. Het heeft een aantal prachtige gebieden met mooie meren.

Marche

Italië

De regio Marche, in Nederland ook wel bekend als Marken is te vinden in het centraal-oostelijke deel van Italië aan de Adriatische Zee. In het noorden grenst de regio aan de republiek San Marino. Het westelijke deel van de Marche wordt grotendeels gevormd door de Apennijnen.

Piemonte

Italië

Piemonte is één van de grootste regio’s is Italië die is onderverdeeld is in acht provincies. Enkele van de populairste toeristisch trekpleisters in deze regio zijn de stad Turijn, het Lago Maggiore, de stad Alba en natuurlijk de vele schitterende pittoreske dorpjes.

Puglia

Italië

Puglia of zoals het de regio in Nederland bekend is Apulië is te vinden het uiterste zuiden van het Italië, ofwel de hak van Italië. De regio staat bekend om zijn prachtige dorpen, bijzondere steden, bewogen geschiedenis en het heerlijk eten.

Sardinië

Italië

Op het eiland Sardinië zijn naast enkele grote steden, zoals Cagliari, Alghero, Sassari en Olbia, heel wat prachtige dorpjes te vinden. Het grootste deel van deze dorpen bevindt zich in het bergachtige binnenland van het eiland, maar er zijn ook schitterende dorpen en badplaatsen langs de kust. Veel dorpen op Sardinië hebben een lange en bewogen geschiedenis, terwijl andere pas gebouwd zijn in de vorige eeuw om te dienen als toeristisch oord.

Sicilië

Italië

Op het eiland Sicilië zijn naast enkele grote steden, zoals Palermo, Catania en Marsala behoorlijk wat prachtige dorpjes te vinden. Het grootste deel van deze dorpen zijn te vinden in het bergachtige binnenland van het eiland.

Toscane

Italië

Toscane staat misschien nog wel meer dan andere regio’s in Italië bekend om zijn prachtige dorpen en stadjes. Natuurlijk kent iedereen de grote steden in de regio zoals Florence, Pisa, Arezzo, Siena, Lucca en Livorno.

Trentino-Zuid-Tirol

Italië

De autonome regio Trentiono-Zuid-Tirol staat bekend om zijn prachtige dorpjes. Veel van  deze dorpjhes liggen achter de bergpassen in deze regio.

Umbrië

Italië

De regio Umbrië ligt centraal in Italië en is een van de weinige regio’s in Italië die niet direct aan de Middellandse Zee grenst. Umbrië staat bekend om zijn zacht glooiende groene heuvels, die bedekt zijn met wijngaarden en olijfbomen.

Veneto

Italië

Veneto is een regio in het noordoostelijke deel van Italië. Veneto grenst in het noorden aan Oostenrijk en in het zuiden aan de Golf van Venetië wat een onderdeel is van de Adriatische Zee. De regio is opgedeeld in zeven provincies, Venetie is de hoofdstad.