Limburg

Nederland

Wie onze mooie provincie Limburg binnenrijdt waant zich al in het buitenland. Glooiende heuvels maken het landschap erg on Nederlands en wie diep in Limburg op een terrasje aan de Limburgse vlaai zit zou het prachtige accent van de Limburgers bijna verwarren met een prachtige buitenlandse taal. Het is een van de dunst bevolkte gebieden van Nederland en een van de warmste gebieden van Nederland. Het is niet voor niks het zonnige zuiden. Misschien dat mensen hier daarom net wat vriendelijker en hartelijker zijn, meer van de goede dingen van het leven genieten en zeer houden van lekker eten en drinken. In Limburg zijn veel mooie kleine dorpjes te vinden. Een aanrader voor een ieder die graag buiten ons land op vakantie wil ,maar geen zin heeft om er veel kilometers voor te rijden. Limburg is een beetje buitenland in Nederland zelf.

Born

In de taille van Limburg ligt het plaatsje Born. Het dorpje is onderdeel van de gemeente Sittard-Geleen. Born staat bekend om zijn kasteelruïne en kasteelpark van Born.
» meer over Born

Elsloo

Elsloo ligt in het centraal westelijke deel van de provincie Limburg niet ver van de grens met België. Elsloo ligt aan het Julianakanaal en de Maas het dorpje is onderdeel van de gemeente Stein.
» meer over Elsloo

Gennep

Gennep is een kleine stad in Limburg waar de Maas en de Niers samenvloeien. Gennep ligt in het uiterste noorden van Limburg tussen de grens met Noord-Brabant en Duitsland ingeklemd.
» meer over Gennep

Meerssen

Vlakbij Maastricht ligt het mooie dorpje Meerssen. Een vreemd pareltje met een enorme basiliek.
» meer over Meerssen

Thorn

Thorn is een klein stadje in het westelijke deel van Limburg op de westelijke oever van de Maas. Thorn staat bekend als het witte stadje dit logischerwijs om de vele witgeschilderde huizen in het historische centrum van het dorp.
» meer over Thorn