Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Cotswolds

Mooiste dorpjes van Cotswolds

De Cotswolds is een van de mooiste gebieden van Engeland. Wie houdt van mooie dorpjes kan hier zijn hart ophalen. Je struikelt er bijna over de idyllische plaatsjes, schilderachtige gehuchten en prachtige dorpen.

Het gebied de Cotswolds is gelegen tussen Birmingham en Londen in het zuidoosten van Engeland. Overal in de regio zijn prehistorische vondsten opgegraven. Het gebied werd al bewoond in de prehistorie. Ook de Romeinen lieten er hun sporen na. De meeste dorpjes hebben echter vooral gebouwen uit de late middeleeuwen. Toen waren de Cotswolds een bloeiend centrum voor de wolhandel. De vele prachtige kerken in de kleine dorpjes zijn hier nog en overblijfsel van. De Cotswolds zijn een heerlijk gebied voor een lange wandeling, een mooie fietstocht of een prachtige rondrit met de auto. Er is zelfs een speciale “route for today” en “ route for tomorrow” te verkrijgen bij de plaatselijke toeristische dienst. Deze brengt je langs alle mooie plaatjes in deze charmante regio.

Vind de snel en gemakkelijk de mooiste hotels in de Cotswolds tegen de beste prijs op Trivago.nl.

Bibury

South West England

Bibury is een van de mooiste dorpjes van de Cotswolds gelegen in het graafschap Gloucestershire. Het dorpje staat vol kleine kneuterige oude huisjes. Door het dorpje stroomt de rivier de Coln.

Bourton on the Water

South West England

Bourton on the Water is een van de mooie dorpjes van de Cotswolds. Het dorp ligt in het graafschap Glouchestershire. Het is een eenvoudig lintdorp wat doorsneden wordt door de rivier de Windrush die er door heen stroomt.

Broadway

West Midlands

Broadway wordt ook wel de “ parel van de Cotswolds” genoemd. Dit prachtig bewaard gebleven dorp ligt in het graafschap Worcestershire. De brede weg in het dorp is de hoofdstraat.

Burford

South West England

Burford is een prachtig dorp in de Cotswolds. De steile hoofdweg leidt naar de oude middeleeuwse brug over de rivier de Windrush. Een prachtig plaatje in het mooie graafschap Oxfordshire.

Chipping Campden

South West England

Chipping Campden is een van de mooist bewaarde plaatjes in de Cotswolds. De plek was van oudsher een marktplaats. Het dorp kent vele oude historische gebouwen.

Chipping Norton

South West England

Chipping Norton is gelegen in het graafschap Oxfordshire. Het is de hoogstgelegen plaats in de regio. Erg bijzonder is de oude textielfabriek net buiten het dorp.

Cirencester

South West England

Cirencester wordt wel de hoofdstad van de Cotswolds genoemd. Het kleine dorpje heeft een oorsprong die terug gaat naar de Romeinse tijd. In het dorp vind je veel oude gebouwen en bezienswaardigheden.

Fairford

South West England

Fairford is een prachtig plaatsje gelegen aan de rivier de Coln. Vroeger was het een belangrijke plaats aan de postkoetsroute van Gloucester naar London. De oude ins en pubs herinneren nog aan die tijd.

Lechlade-on-Thames

South West England

Dit dorp dankt zijn oorsprong aan de ligging aan de Thames. Dit is de plaats waar het kleine stroompje een bevaarbare rivier wordt. Lechlade-on-Thames is vooral bij vaartoeristen erg geliefd.

Morton in Marsch

South West England

Morton in Marsch is een dorpje in de mooi regio van de Cotswolds, gelegen in het graafschap Glouchester. Het dorpje ligt op de kruising van een aantal oude wegen. Een daarvan stamt zelfs uit de Romeinse tijd.

Snowshill

South West England

Snowshill is gelegen op steenworp van Broadway. Het dankt zijn bestaansrecht aan het fraai gelegen Snowshill manor. Dit landhuis in handen van de National trust is een van de mooie landhuizen in de regio.

Stanton

South West England

Stanton is een prachtig dorp gelegen onder de bossen van de Cotswold Edge. Het is een middeleeuws dorpje met een prachtige oude kerk. Oude middeleeuwse schilderingen zijn hier nog steeds te zien.

Stow in the Wold

South West England

Stow in the Wold is het hoogstgelegen dorpje in de Cotswolds. Stow in the Wold ontstond al in de romeinse tijd. Het dorpje staat vooral bekend om zijn antiekwinkels.

The Slaughters

South West England

De bloederige naam van het dorp doet op geen enkele manier recht aan dit liefelijke dorpje in de Cotswolds. Het is een van de mooiste dorpjes in de Cotswolds en regelmatig gebruikt als decor voor Film- en tvseries.

Winchcombe

South West England

Kleine vakwerkhuisjes, erkertjes, een oude abdij en verdedigingswallen. Winchcombe neemt je eeuwen mee terug in de tijd. Het dorpje ligt in de Cotswolds in het graafschap Gloucester.